Kosmetisk tannbehandling

Kosmetisk/estetisk tannbehandling hos tannlegen

Mange er ikke tilfreds med formen og fargen på tennene sine, og oppsøker tannlegen for å få informasjon om kosmetisk tannbehandling. Misfarging kommer ofte som en konsekvens av et vanlig kosthold, og skyldes konsum av kaffe, te, brus, sigaretter og matvarer med sterk farge m.m.

Tannbleking av misfargede tenner kan hjelpe pasienten med å få et fint hvitt smil. Porselenstenner eller tannfasetter kan være et godt alternativ dersom pasienten opplever at det er vanskelig å fjerne misfargingen ved hjelp av bleking, dersom tennene er nedslitte, eller dersom pasienten ønsker å rette opp ujevn tannbue, ønsker større tenner og samtidig ønsker et hvitere smil.

Porselenstenner/porselensfasader er et tynt porselensskall som tilpasses individuelt til hver tann og limes på den synlige delen av tannen. Den vil vanligvis dekke hele tannen – fra tannkjøttskanten og ned til enden på tannen.
Fargen og formen på porselensfasaden lages slik pasienten ønsker det, i samråd med tannlegen. Egenskapene til porselenet gjør at det estetiske resultatet blir veldig likt en naturlig frisk tann. Slike porselensfasader gir pasienten større og hvitere tenner, og blir samtidig minimalt misfarget av kosthold slik at tennene holder seg hvite.