Tannbleking

Misfarging av tenner 

Årsakene til misfarging av tennene kan være mange:

Er misfargingen overfladisk og begrenset kan tannlegen fjerne den ved pussing, Airflow (”saltblåsing”) eller ultralyd. Mer omfattende misfargingsproblemer kan som regel løses ved bleking av tennene som er en kjemisk prosess.

Hjemmebleking av tennene

Tannlegen tar avtrykk og får så laget en spesialtilpasset plastavstøpning av tennene dine. Disse plastformene tas med hjem, fylles med en blekemiddel og plasseres i munnhulen i et gitt antall timer. Dersom misfargingen lar seg bleke, vil du som regel se effekt etter én behandling (som strekker seg over noen dager). Behandlingen kan gjentas om ytterligere effekt ønskes, men hyppigheten varierer fra blekemiddel til blekemiddel. Rådfør deg alltid derfor med tannlegen.

Tidligere kunne tannlegene utføre tannblekingen på klinikken og med sterkere blekemidler som ga hurtig effekt. Tidvis ble også lamper med ultraviolett stråling eller laser tidligere brukt for å øke effekten. Dette er ikke lengre mulig, og ble forbudt av Mattilsynet 16.07.12 med hjemmel i lov 21.12.05 nr. 126 om kosmetikk og kroppspleieprodukter m.m. §8 jf. delegeringsvedtak 29.12.05 nr. 1770.

Vi er opptatt av å gi deg den beste, sunneste og riktige behandlingen, som også skåner tennene dine. Torget Tannhelse følger selvsagt de til enhver tid gjeldende retningslinjer. Derfor tilbyr vi kun hjemmebleking av tennene med blekeskinner spesialtilpasset pasienten ved hjelp av avstøpning av pasientens tenner. Vi selger derfor også kun lovlig blekemiddel med korrekt styrke og konsentrasjon. Du kan forøvrig velge om du ønsker å få utført dagbleking eller nattbleking (ulik konsentrasjon på selve blekemiddelet), men husk å rådføre deg med din tannlege.

Før du får utført en tannbleking er det også nødvendig å få utført en generell sjekk av tennene før du går i gang med en slik behandling, dersom det er lenge siden siste sjekk. Dette er viktig for at tannlegen skal kunne se at tennene dine er friske og faktisk tåler en slik blekeprosess.